Kantoren

De kantoren zijn gericht op de Flevoweg en liggen direct aan de ingang van Melmerpark. Ze vormen, samen met het hotel/restaurant, het gezicht van Melmerpark en de entree naar het thematisch detailhandelscentrum en het gehele achterliggende gebied. Zij vormen het visitekaartje van Melmerpark en worden derhalve ook zo vormgegeven.
De kantoren en de omliggende parkeerplaatsen liggen verdiept ten opzichte van het omringende maaiveld, zodat er over de geparkeerde auto's vrij zicht blijft. Dit 'vrije zicht' wordt nog eens versterkt doordat de kantoorverdiepingen op kolommen staan.

De drie kantoren aan de Flevoweg staan deels in het water en zullen door het water weerspiegeld worden. Door het verlagen van het maaiveld wordt het contact met het water vergroot. De kantoorgebouwen tellen ieder vier verdiepingen met op de begane grond alleen de entree.
Alle verdiepingen zijn te bereiken met een trap en lift en zijn voorzien van toiletten en een pantry. Verder zijn de verdiepingen vrij in te delen, bijvoorbeeld als een kantoortuin, een gang met gesloten kantoorruimten of een combinatie van beiden.

Qua vormgeving sluiten het hotel en de aangrenzende kantoren op elkaar aan.
De ellipsvorm, de hoogte, de vorm van het dak en de hoogwaardige detaillering en materialen komen in alle gebouwen terug.